Ja ostatnio Miałem to samo ! no i powod tego [syczenia] byl blachy ! niedomknieta Tylnia szyba od strony kierowcy ! i gdy wlaczylem nawiew na 2 lub 3, 4 to bylo slychac syczenie az mnie to zirytowalo lecz kiedy domknolem tylnia szybe to syczenie ustalo ! Chcialbym zaznaczyc ze to bylo na parkingu nie w Czasie Jazdy , zeby ktos czasem sobie niepomyslal ze to przez podmuchy powietrza ;d
[O1] Wspomaganie kierownicy - początek problemu?
Zwiń
X
-
scooby@rider@110 kopyt asv
helixy przede mną, jbl za mną, banan w lusterku :]Tagi: Brak
-
Witam kolegów
Przedmiotem mojego pytania jest O1 1,9 TDI ALH z 2003r. przebieg ok. 60 kkm
Zauważyłem niedawno taki obiaw. Na postoju (np po powrocie z trasy) w różnych ustawieniach kierownicy słychać jakiś odgłos, takie w miarę ciche buczenie/świszczenie. Odgłos ten potrafi zaniknąć lub nasilić się po zmianie ustawienia kąta kierownicy. Nie chodzi mi o odgłos w czasie kręcenia kierownicą.
Co to może być? Czy występują jakieś TTM związane ze wspomaganiem?Jarek "Vinci"
-
-
-
Komentarz
-
Płyn sprawdzę jutro, ale dlaczego na 100% kończy się maglownica?Zamieszczone przez bogusgna sto % za niski poziom płynu, a to znaczy ze konczy sie maglownicaJarek "Vinci"
Komentarz
-
Komentarz
-
Ale z tą maglownicą to może być jakiś trop. Przy niskich temperaturach mam taki efekt, że przy zmianie kierunku kręcenia kołem kierownicy czasami słychać jakieś delikatne stuki. Jak jest cieplej to tego nie ma.
:twisted: "Podłość ludzka nie zna granic" :twisted:Jarek "Vinci"
Komentarz
-
dokładnie tak miałem a dzis jadę zawieźć maglownicę do regeneracji, w extremalnym przypadku po pewnym czsie ok 2 mcy doszło do tego że co dolałem płynu to zaraz wyciekał i do warsztatu dowlokłem się bez płynu wówczas łatwo jeszcze dodatkowo załatwić pompę wspomagania kiery to następne 800 PLNTeraz xenony by krzynol
Komentarz
-
Sprawdziłem płyn we wspomaganiu.
Jeśli wkręcę miarkę i wykręcę to poziom dochodzi dokładnie do połowy pomiędzy MAX i MIN. Natomiast jeśli mierzę nie wkręcając miarki to jest minimalnie poniżej poziomu MIN. Która metoda jest właściwa? Bo jeśli pierwsza to poziom płynu jest OK, a jeśli druga to mi troszeczkę brakuje.Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
-
-
Komentarz
Komentarz